TIRAMISU ROLAT ZA KOJI SVI ŽELE RECEPT: Zaboravite na šporet, a iskoristite trik profesionalaca da se keks ne raspadne

Tiramisu rolat je kolač koji se brzo i lako sprema, a svi ga vole.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Najčuveniji italijanski kolač svakako je tiramisu. Postao je poznat u celom svetu i ne postoji osoba koja će mu odoleti. U originalni recept idu živa jaja, pa tako idu i u ovaj recept za tiramisu rolat, ali mnoge domaćice se plaše da ih koristite. Ako niste sigurni, možete da ih izbacite, pa da korsitite samo slatku pavlaku i maskarpone. U tom slučaju dodajte mrvicu vanilin šećera. Takođe, jaja možete i kratko da kuvate na pari. 

Maskarpone je skup sir, a pročitajte kako da ga jeftino napravite kod kuće. 

Isprobajte i recept za čuveni italijanski kolač - kanoli

Sastojci:

  • 600 g piškota
  • 200 ml kafe

Za kremu:

  • 4 žumanca 
  • 120 g šećera u prahu
  • 400 g maskarpone sira
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 100 g nutele 
  • 100 g pečenih badema 

Priprema: 

Napravite kafu tako što ćete u ključalu vodu dodati kašičicu nes kafe. Umočite piškote (brzo i nemojte potapati celu, kako se ne bi raspala) i poređajte na providnu foliju (3 reda po 12 piškota). Umutite maskarpone, pa dodajte žumanca i šećeru u prahu i sve dobro sjedinite. Ovaj fil pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom (200 ml) i sjedinite mikserom. Premažite fil preko piškota, pa urolajte. Dobro zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata. Premažite umućenom slatkom pavlakom (200 ml). Ukrasite nutelom i pospite seckanim bademima. 

Izvor: Stvar ukusa