ČUVENA MARKIZA SA JAGODAMA: Osvežava i NE SADRŽI JAJA, a fil jednako pahuljast - bolja od klasične (VIDEO)

Evo kako se sprema Markiza sa jagodama.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Markiza je jedna od najpoznatijih torti koju među prvima naučite da spremate, jer je neverovatno jednostavna. Čokoladni mus fil i piškote je čine prosto savršenom, a dodatni plus je što se ne peče. Kod nje je jedino problem što idu živa jaja, pa svi radije odustaju od nje. Napravite noviju verziju čuvene poslastice i iskoristite sezonu jagoda. Za ovaj recept vam ne trebaju jaja i sve se lako i brzo priprema. 

Pročitajte i kako se prave domaće piškote

Sastojci:

  • 300 g piškota 
  • 200 ml mleka 
  • 400 g krem sira 
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 200 g jagoda 

Za žele:

  • 200 g jagoda 
  • 1 kesica želea sa ukusom jagode 
  • 100 ml vode 

Za dekoraciju:

  • 60 ml slatke pavlake 
  • 50 g jagoda 

Priprema:

Piškote umočite u mleko, pa poređajte po dnu, ali i po ivici kalupa uspravno. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok se sve ne sjedini. Dodajte iseckane jagode i promešajte. Sipajte fil preko piškota. 
Za žele: Jagode ispasirajte, pa pomoću sita procedite u šerpu. Dodajte žele sa ukusom jagode i vodu. Kuvajte, pa sipajte preko fila. Lepo rasporedite. Stavite da se ohladi 2 sata. 
Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i seckanim jagodama. 

Izvor: Stvar ukusa