TORTA OD MAKA S MALINAMA: Nećete upaliti ni mikser ni rernu, a za pripremu ne treba više od 20 minuta

Jednostavna torta od maka s malinama po receptu iz "Praktične žene".

Printscreen/YT/Praktična žena

Isidora Šutuljić gostovala je u emisiji "Praktična žena" gde je napravila jednostavnu tortu sa makom. Ova poslastica je idealna jer nema mućenja filova, niti pečenja, a spremna je za tili čas. Idealno rešenje ukoliko imate iznenadne goste. U ovom receptu za ukrašavanje se koriste maline, a vi možete da izaberete voće po ukusu. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenog maka
  • 200 g šećera
  • 2 kašike griza
  • 500 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g putera
  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g malina

Za glazuru:

  • 200 g bele čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Priprema:

Mak u dubljoj šerpi pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i grizom, pa sipajte mleko i lagano zagrevajte uz konstantno mešanje. Dodajte puter, pa mešajte da se istopi i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Kada je fil dobio željenu gustinu dodajte mleveni keks i sve dobro sjedinite. U kalup za kolače prečnika 22 cm prelijte dobijenu smesu i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se prohladi, a za to vreme pripremite glazuru. Čokoladu istopite u šerpici sa slatkom pavlakom, ali vodite računa da vam ne provri. Glazuru prelijte preko kore od maka i poravnajte kašikom. Tortu pre služenja stavite sat vremena u frižider da se stegne, a potom je isecite i ukrasite malinama ili drugim voćem po ukusu.

Izvor: Praktična žena