Sastojci:
- 2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
- 1 pakovanje želatina u prahu
- 700 ml slatke pavlake
- 120 g šećera
- 2 ½ kašike sveže rendane limunove kore, podeljene
- 1 kašika likera od pomorandže
Recept za panakotu od limuna:
Kako biste napravili panakotu, sipajte sok od limuna u malu posudu i pospite ga nearomatizovanim želatinom. Ostavite da odstoji oko 15 minuta dok želatin ne omekša.
Pomešajte slatku pavlaku, šećer i 2 kašike limunove kore u šerpi na srednje jakoj vatri i dovedite do ključanja. Umutite smesu sa želatinom dok se ne rastvori. Sklonite sa vatre i umešajte liker od pomorandže.
Procedite smesu sa pavlakom u srednju posudu i ravnomerno rasporedite u male staklene posude. Stavite nepokrivene pana kote u frižider dok se ne stegnu, najmanje 4 sata. Ako vreme dozvoljava, pokrijte posude plastičnom folijom i ohladite preko noći. Pospite rendanom limunovom koricom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolju laganu panakotu.
Pročitajte kako se pravi panakota krem sa pomorandžama
BONUS VIDEO
StvarUkusa