Sastojci:
- 475 g višanja, bez koštica
- 1 kašika nearomatizovanog želatina
- 80 ml hladne vode
- 180 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 475 ml slatke pavlake
Recept za osvežavajući mus od višanja:
Kako biste napravili ovaj mus prvo izblendirajte višnje u blenderu. Procedite ih kroz cediljku i bacite meso. Dodajte šećer i limunov sok u tečnost od višanja. Pospite želatin hladnom vodom da nabubri pet minuta. Stavite ga u šerpu sa ključalom vodom. Otopite želatin. Sklonite ga sa vatre kada se otopi.
Potom umešajte želatin u pire od višanja i ostavite da se ohladi dok se smesa malo ne zgusne. Umutite slatku pavlaku da bude srednje čvrsta. Pažljivo umešajte šlag u pire gumenom špatulom dok se dobro ne sjedini.
Kašikom prebacite u posudu za serviranje i stavite u frižider na najmanje 2 sata ili dok se ne stegne. Ukrasite svežim višnjama i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniji čokoladni mus iz blendera.
Pročitajte kako se prave sladoled, mus i parfe od samo 3 sastojka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini