Sastojci:

  • 475 g višanja, bez koštica
  • 1 kašika nearomatizovanog želatina
  • 80 ml hladne vode
  • 180 g šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 475 ml slatke pavlake
Zašto je korisno da jedete višnje?

Višnje su savršen izvor vitamina, minerala i oligoelemenata. Glavni pigment antocijan deluje kao antioksidans. Izuzetno su bogate vitaminom C, antioksidansima, vitaminima A, E i selenom. Sadrže male količine šećera, organskih kiselina, pektina, mineralnih materija, tanina, kao i vitamine A, E, B1, B2, B6 i karotine.

Recept za osvežavajući mus od višanja:

Kako biste napravili ovaj mus prvo izblendirajte višnje u blenderu. Procedite ih kroz cediljku i bacite meso. Dodajte šećer i limunov sok u tečnost od višanja. Pospite želatin hladnom vodom da nabubri pet minuta. Stavite ga u šerpu sa ključalom vodom. Otopite želatin. Sklonite ga sa vatre kada se otopi.

Potom umešajte želatin u pire od višanja i ostavite da se ohladi dok se smesa malo ne zgusne. Umutite slatku pavlaku da bude srednje čvrsta. Pažljivo umešajte šlag u pire gumenom špatulom dok se dobro ne sjedini.

Kašikom prebacite u posudu za serviranje i stavite u frižider na najmanje 2 sata ili dok se ne stegne. Ukrasite svežim višnjama i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniji čokoladni mus iz blendera.

Pročitajte kako se prave sladoled, mus i parfe od samo 3 sastojka

BONUS VIDEO

Čokoladni mus u kori od pomorandže Izvor: Čokoladni mus u kori od pomorandže

StvarUkusa