Kremasto zadovoljstvo biće gotovo brzo, a zadovoljstvo ogromno.

Sastojci:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 500 g mascarpone
  • 100 g šećer u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • par kapa limunov soka
  • 250 ml hladne kafe
  • 4 kašike amareto likera
  • oko 60 piškota
  • kakao za posipati tiramisu

Priprema:

Skuvati kafu i u nju kad je skroz hladna dodati amareto liker.

U zasebnu posudu umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i u nju dodati šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone sir.

Izmešati pa dodati i par kapi limunovog soka.

Pripremiti tepsiju u koju ćete ređati piškote. Namočiti piškote u kafu i ređati u tepsiju. Odozgo ide krem, pa piškote, pa krem i sve dok sve ne potrošite, s tim što gore treba da bude krem.

Odozgo posuti kakao.

Ovaj kolač je potrebno da se napravi dan ranije da bi piškote dobro popustile i da bi kolač mogao da se seče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs