Kremasto zadovoljstvo biće gotovo brzo, a zadovoljstvo ogromno.
Sastojci:
- 250 ml slatke pavlake
- 500 g mascarpone
- 100 g šećer u prahu
- 1 vanilin šećer
- par kapa limunov soka
- 250 ml hladne kafe
- 4 kašike amareto likera
- oko 60 piškota
- kakao za posipati tiramisu
Priprema:
Skuvati kafu i u nju kad je skroz hladna dodati amareto liker.
U zasebnu posudu umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i u nju dodati šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone sir.
Izmešati pa dodati i par kapi limunovog soka.
Pripremiti tepsiju u koju ćete ređati piškote. Namočiti piškote u kafu i ređati u tepsiju. Odozgo ide krem, pa piškote, pa krem i sve dok sve ne potrošite, s tim što gore treba da bude krem.
Odozgo posuti kakao.
Ovaj kolač je potrebno da se napravi dan ranije da bi piškote dobro popustile i da bi kolač mogao da se seče.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno