Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREVRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA: Baš je sočan i mekan, a sastojke već imate u kuhinji

Autor Marija Brčić

Prevrnuti kolač sa jabukama veoma je sočan, a recept je neverovatno lak. Pravi se od jednostavnih i jeftinih sastojaka koje uglavnom svi imaju kod kuće.

 Prevrnuti kolač sa jabukama Izvor: Printscreen/YT/El Mundo Eats

Sočan prevrnuti kolač sa jabukama pravi je način da iskoristite sezonu ovog voća. Za pripemu iskoristite nešto kiselije jabuke, koje će biti savršen kontrast uprženom šećeru. Priprema je vrlo jednostavna i laka, a većinu sastojaka već imate kod kuće. Osim sa jabukama ovaj kolač možete da napravite i sa šljivama ili kruškama, izbor je na vama.

Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
250 g maslaca
5 jaja
200 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica cimeta
Za nadev:
600 g jabuka
100 g šećera
2 kašike maslaca

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od koštica i isecite ih na tanje kriške. U šerpicu stavite šećer, pa zagrevajte na umerenoj vatri dok se ne karamelizuje. Ubacite jabuke i dobro promešajte da se sa svih strana oblože karamelom. Dodajte maslac u jabuke, pa sve još jednom dobro promešajte i zagrevajte još par minuta dok se skroz ne rastopi. Ostavite da se nadev ohladi na sobnoj temperaturi, a za to vreme napravite testo. Penasto umutite maslac i šećer, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Sipajte ekstrakt vanile. Brašno, cimet i prašak za pecivo pomešajte, pa dodajte u smesu od jaja i putera. U pleh za pečenje prvo stavite nadev od jabuka, a potom preko njega sipajte testo. Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Kada je pečen ostavite da se prohladi, pa ga prevrnite na tacnu tako da gore budu karamelizovane jabuke.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti