Kolač sa jabukama i cimetom po ovom receptu, pravi se vrlo jednostavno i brzo, a biće savršeno sočan i mekan. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a savršeno se slaže uz šolju kafe ili čaja. Jesen nam uskoro stiže, te je pravo vreme da sebe počastite mirisnom poslasticom, a najbolje je da odaberete slađu sortu jabuka. Za pripremu ovog kolača sa jabukama za mere koristite šolju od 250 ml. 

Sastojci:
pola šolje putera
1 šolja belog šećera
1 jaje
3 srednje jabuke
pola šolje seckanih oraha
1,5 šolja brašna
prstohvat soli
pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice praška za pecivo
1 kašičica cimeta

Priprema:

Rernu uključite da se greje na 180 stepeni, a za to vreme pripremite kolač. U velikoj posudi umutite rastopljeni puter, šećer i jaje dok ne dobijete penastu smesu. Jabuke oljuštite, očistite od koštica i isecite na tanke kriške ili kocke. Zajedno sa orasima ih dodjte u činiju sa puterom. U posebnoj posudi prosejte zajedno brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. Dodajte i činiju u kojoj su jabuke, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ravnomerno rasporedite testo u pripremljenu posudu za pečenje. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni, dok ne dobije rumenu boju, a možete i da se poslužite trikom sa čačkalicom. Znaćete da je kolač gotov kada čačkalica koju ste zaboli u njega izađe potpuno čista. Kada se prohladi secite na kocke željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE