Sigurno ste kada ste bili mali tražili mami ili baki da vam pravi puslice. Ovaj jednostavan kolač se često pravio kada u kući nije bilo ničeg slatkog. Osnovni sastojci su belanca, šećer i sok od limuna, a ako želite da im poboljšate ukus, onda iskoristite sezonu jagoda i dodajte ih u smesu. A biće mirisniji ako dodate i vanilin šećer. Krckave puslice sa voćem će vas oduševiti na prvi zalogaj. 

  • Sastojci: 
  • 4 belanca
  • 1 šolja šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica vanile
  • 1/4 kašičice soka od limuna
  • 200 g jagoda 

Priprema:

Kratko mutite belanca sa sokom od limuna, a zatim dodajte šećer, so i vanilin šećer, pa umutite čvrst šne. Jagode kratko kuvajte, sa malo vode, dok ne krenu da ključaju, a onda ih izblendirajte. Dodajte u smesu i lagano umešajte. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač ili u špric za kolače, pa istisnite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 90°C oko sat vremena. Zatim je isključite, ali ostavite puslice u zatvorenoj rerni još sat vremena da se potpuno osuše. 

Izvor: Stvar ukusa