Mramorni kolač ima predivnu šaru koja se lako pravi, a ovaj mekani kolač oduševljava i izgledom i ukusom. Spoj testa sa ukusom vanile i čokolade je fenomenalan, a kako priprema nije komplikovana mramorni kolač uspeva i početnicima. Ako želite da poboljšate ukus ove poslastice predlažemo da prelijete čokoladnom glazurom.

  • Sastojci: 
  • 250 g slanog putera 
  • 200 g šećera 
  • 4 jajeta 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 260 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 80 ml mleka 
  • 10 g kakaoa

Priprema: 
Penasto umutite puter sobne temperature i šećer. Postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Dodajte u testo vanilu, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite mikserom. Zatim postepeno sipajte mleko i opet dobro umutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kakao. Dobro sjedinite. Tepsiju nauljite, pa na dno stavite pek papir isečen u obliku kruga. Smesu sipajte jednu na drugu tako da napravite koncentrične krugove.Štapićem za ražnjić napravite šaru tako što ćete samo proći štapićem po testu, pa par puta lepo protresite. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi pola sata, pa secite. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/hemsirenin_blogu Najkremastiji kolač

Izvor: StvarUkusa