Mramorni kolač ima predivnu šaru koja se lako pravi, a ovaj mekani kolač oduševljava i izgledom i ukusom. Spoj testa sa ukusom vanile i čokolade je fenomenalan, a kako priprema nije komplikovana mramorni kolač uspeva i početnicima. Ako želite da poboljšate ukus ove poslastice predlažemo da prelijete čokoladnom glazurom.
- Sastojci:
- 250 g slanog putera
- 200 g šećera
- 4 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 260 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 ml mleka
- 10 g kakaoa
Priprema:
Penasto umutite puter sobne temperature i šećer. Postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Dodajte u testo vanilu, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite mikserom. Zatim postepeno sipajte mleko i opet dobro umutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kakao. Dobro sjedinite. Tepsiju nauljite, pa na dno stavite pek papir isečen u obliku kruga. Smesu sipajte jednu na drugu tako da napravite koncentrične krugove.Štapićem za ražnjić napravite šaru tako što ćete samo proći štapićem po testu, pa par puta lepo protresite. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi pola sata, pa secite.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem