Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 50 g mleka
- 120 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
Za krem:
- 80 g mekog putera
- 120 g kondenzovanog mleka
- 150 g krem sira
- 50 g maka
Priprema:
Ako volite nežne rolate i bogat fil, ovaj kolač će vam sigurno postati omiljen. Mekani biskvit, lagani krem od sira i kondenzovanog mleka, uz mleveni mak koji daje poseban šmek – pravi spoj jednostavnog i raskošnog u jednom zalogaju.
Umuti jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu penasta i svetla. Dodaj mleko, pa prosej brašno s praškom za pecivo i lagano umešaj. Sipaj smesu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnaj. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12 minuta. Topao biskvit urolaj zajedno s papirom i ostavi da se ohladi.
Umuti puter dok ne postane penast, pa dodaj kondenzovano mleko i sjedini. Dodaj krem sir i na kraju umešaj mleveni mak. Pažljivo odmotaj biskvit, premaži filom i ponovo urolaj. Umotaj rolat u providnu foliju i ostavi u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini