Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 50 g mleka
  • 120 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo

Za krem:

  • 80 g mekog putera
  • 120 g kondenzovanog mleka
  • 150 g krem sira
  • 50 g maka

Priprema:

Ako volite nežne rolate i bogat fil, ovaj kolač će vam sigurno postati omiljen. Mekani biskvit, lagani krem od sira i kondenzovanog mleka, uz mleveni mak koji daje poseban šmek – pravi spoj jednostavnog i raskošnog u jednom zalogaju.

Savet:

Za još bolji efekat, premažite rolat tankim slojem fila i odozgo pospite makom ili rendanom belom čokoladom.

Umuti jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu penasta i svetla. Dodaj mleko, pa prosej brašno s praškom za pecivo i lagano umešaj. Sipaj smesu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnaj. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12 minuta. Topao biskvit urolaj zajedno s papirom i ostavi da se ohladi.

Umuti puter dok ne postane penast, pa dodaj kondenzovano mleko i sjedini. Dodaj krem sir i na kraju umešaj mleveni mak. Pažljivo odmotaj biskvit, premaži filom i ponovo urolaj. Umotaj rolat u providnu foliju i ostavi u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja.

Bonus video

ROLAT OD PIŠKOTA S JAGODAMA Izvor: ROLAT OD PIŠKOTA S JAGODAMA