Sastojci:

Za podlogu:

  • 250 - 300 g mlevenog keksa
  • 50 g rastopljenog putera

Fil od sira:

  • 600 g krem sira
  • pola šolje šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 jajeta
  • malo vanila ekstrakta
  • kora od jednog limuna

Fil od maka:

  • trećina šolje toplog mleka
  • trećina šolje šećera
  • trećina šolje maka
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema kolača:

Postoji bezbroj varijacija za čizkejk, ali ovaj sa makom morate da probate.

Za podlogu pomešajte izmrvljeni keks sa otopljenim puterom i utisnuti u kalup. Pecite na 175 stepeni 10 minuta.

Krem sir pomešajte sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku, jaja, vanila ekstrakt i koricu limuna. Ostavite na stranu.

Fil od maka: U maloj činiji pomešajte vruće mleko, šećer, mak i limunov sok. Prebacite fil u kesu.

Dodajte fil od sira preko podloge od keksa, a zatim nanesite fil od maka uz pomoć kese u krug. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta.

Bonus video

Instgram/iupilon Osvežavajući tirmaisu sa limunom