Sastojci:
Za podlogu:
- 250 - 300 g mlevenog keksa
- 50 g rastopljenog putera
Fil od sira:
- 600 g krem sira
- pola šolje šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 2 jajeta
- malo vanila ekstrakta
- kora od jednog limuna
Fil od maka:
- trećina šolje toplog mleka
- trećina šolje šećera
- trećina šolje maka
- 1 kašika limunovog soka
Priprema kolača:
Za podlogu pomešajte izmrvljeni keks sa otopljenim puterom i utisnuti u kalup. Pecite na 175 stepeni 10 minuta.
Krem sir pomešajte sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku, jaja, vanila ekstrakt i koricu limuna. Ostavite na stranu.
Fil od maka: U maloj činiji pomešajte vruće mleko, šećer, mak i limunov sok. Prebacite fil u kesu.
Dodajte fil od sira preko podloge od keksa, a zatim nanesite fil od maka uz pomoć kese u krug. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
4 vrste slanih mafina od jedne smese
Raskošna čokoladna Spartak torta
Podseća na čuveni Tako kolač - mekane kore, a između džem
Najlepša salata za slavu sa šunkom, krompirima i šampinjonima