Sastojci:
- 250 g maskarponea
- 250 g grčkog jogurta
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 g grožđa (bez koštica, po mogućstvu crnog i belog za boju)
- pola pakovanja mekanih keksića sa komadićima čokolade
Priprema:
Ovaj kremasti kolač sa grožđem je osvežavajuća letnja poslastica koja se priprema bez pečenja. Spoj maskarponea, pavlake i čokoladnih keksića daje mu bogat, ali lagan ukus. Sočno grožđe unosi voćnu svežinu koja osvežava svaki zalogaj.
Umutite slatku pavlaku u šlag. U posebnoj posudi pomešajte maskarpone, grčki jogurt, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku masu. Lagano umešajte umućenu pavlaku u smesu.
Na dno kalupa poređajte zrna grožđa. Preko rasporedite fil, pa dodajte sloj mrvljenih keksića. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata da se stegne, idealno preko noći.
Bonus video
