Sastojci:
- 250 ml mlakog mleka
- 5 g instant kvasca
- 45 g šećera
- 375 grama brašna za hleb
- prstohvat soli
- 30 g putera
- 100 g čokolada, za fil
Recept za buhtle punjene čokoladom:
Kako biste napravili buhtle, u velikoj posudi pomešajte 250 ml mlakog mleka sa 5 grama instant kvasca i 45 grama šećera. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se kvasac ne aktivira. Dodajte 375 g brašna i so. Mesite testo oko 5 minuta dok ne počne da se skuplja. U testo dodajte 30 grama putera sobne temperature i nastavite da mesite 10-15 minuta dok ne postane glatko i elastično.
Podmažite testo sa malo ulja, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da odstoji 1 sat ili dok se ne udvostruči. Nakon što je testo naraslo, podelite ga na 12 jednakih delova. Svaka loptica testa treba da teži između 55 i 60 grama. Podmažite pleh dimenzija 17 x 27 cm sa malo ulja. Ručno spljoštite svaku lopticu testa, stavite komadić čokolade unutra i umotajte je da biste formirali glatku lopticu.
Poređajte loptice testa u podmazan pleh, pokrijte ih i ostavite da odstoje još 1 sat i 30 minuta, dok ne narastu. Zagrejte rernu na 180°C. Premažite vrh loptica testa mlekom da biste im dali lepu zlatnu boju.Pecite u zagrejanoj rerni 20-22 minuta ili dok ne porumene. Kada se ispeku, ostavite da se malo ohlade pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da isprobate i originalni recept za austrijske buhtle sa džemom.
Pročitajte kako se prave savršene buhtle sa sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
