Buhtlesa sirom uz šolju jogurta, zaista savršen obrok. Koristite tvrdi sir po svom izboru, kačkavalj, čedar, edamer… Neće odoleti ovom buhtlama ni gosti na proslavama. Možda će vam biti interesantne i penaste pogačice, kao iz pekare. Buhtle sa sirom se jednostavno prave, uživaćete u pecivu koje diše! Evo kako se pripremaju!

Sastojci:

  • 560 g višenamenskog brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 7 g suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 1 kašika putera
  • 250 g iseckanog kačkavalja
  • 1 veliko belance, umućeno

Recept za savršene buhtle sa sirom:

16:13
Korak 1

Umutite smesu za testo:

Da biste napravili buhtle sa sirom u velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i kvasac. U šerpi zagrejte mleko i puter i dodajte ih suvim sastojcima. Umutite sve dok smesa ne postane glatka.

16:16
Korak 2

Dodajte sir:

Umešajte sir i dovoljno preostalog brašna da dobijete mekano testo za buhtle. Ne mesite. Pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se ne udvostruči, oko 45 minuta (testo će biti mekano).

16:17
Korak 3

Podelite testo:

Podelite testo na 3 dela. Svaki deo oblikujte u 12 loptica. Stavite u okruglu tepsiju. Pokrijte i ostavite na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko 30 minuta. Premažite belancem. Pecite na 180° 20-25 minuta ili dok buhtle ne porumene. Uživajte u savršenim buhtlama sa sirom!

Saznajte i Ruski recept za mekane uštipke sa feta sirom i mladim lukom

BONUS VIDEO:

Pica pecivo Instagram/bengikurtcebe

StvarUkusa/L.S.