Buhtlesa sirom uz šolju jogurta, zaista savršen obrok. Koristite tvrdi sir po svom izboru, kačkavalj, čedar, edamer… Neće odoleti ovom buhtlama ni gosti na proslavama. Možda će vam biti interesantne i penaste pogačice, kao iz pekare. Buhtle sa sirom se jednostavno prave, uživaćete u pecivu koje diše! Evo kako se pripremaju!
Sastojci:
- 560 g višenamenskog brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 7 g suvog kvasca
- 250 ml mleka
- 1 kašika putera
- 250 g iseckanog kačkavalja
- 1 veliko belance, umućeno
Recept za savršene buhtle sa sirom:
Umutite smesu za testo:
Da biste napravili buhtle sa sirom u velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i kvasac. U šerpi zagrejte mleko i puter i dodajte ih suvim sastojcima. Umutite sve dok smesa ne postane glatka.
Dodajte sir:
Umešajte sir i dovoljno preostalog brašna da dobijete mekano testo za buhtle. Ne mesite. Pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se ne udvostruči, oko 45 minuta (testo će biti mekano).
Podelite testo:
Podelite testo na 3 dela. Svaki deo oblikujte u 12 loptica. Stavite u okruglu tepsiju. Pokrijte i ostavite na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko 30 minuta. Premažite belancem. Pecite na 180° 20-25 minuta ili dok buhtle ne porumene. Uživajte u savršenim buhtlama sa sirom!
Saznajte i Ruski recept za mekane uštipke sa feta sirom i mladim lukom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem