Sastojci:
Za biskvit:
- 175 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 150 g omekšalog putera
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60 ml mleka
- Breskve isečene na kriške
Za domaći krem:
- 2 žumanca
- 50 g šećera
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 50 g gustina
- 360 ml mleka
Priprema:
Sočan, slojevit kolač sa osvežavajućim breskvama, nežnim biskvitom i domaćim kremom od vanile – savršen spoj za letnje poslepodne uz šolju kafe ili čaja.
Pomešajte sve sastojke za krem u šerpi. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne (1–2 minuta od ključanja). Sklonite sa vatre, sipajte u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi.
U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte omekšali puter, jaja, mleko i vanilu. Umutite sve zajedno (oko 1 minut) dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte polovinu smese u podmazan kalup. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 10–12 minuta. Izvadite kolač, poređajte kriške breskvi preko biskvita. Prelijte ih prethodno pripremljenim kremom, popunite sve praznine. Preko kreme sipajte ostatak smese za biskvit.
Vratite u rernu i pecite još 25–30 minuta na istoj temperaturi. Ohladite kolač i pospite prah šećerom po želji.
Bonus video