Sastojci:
Za koru:
- 200 ml vode
- 75 g putera
- 1/2 kašičice soli
- 115 g brašna
- 3 velika jajeta
Za fil:
- 500 ml mleka
- 80 g šećera
- 100 g rendanog kačkavalja
- 60 g kukuruznog skroba
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 30 g putera
- džem od borovnica
Recept za princes krofne punjene belim kremom i džemom:
Kako biste napravili princes krofne, prvo počnite da pravite fil i u šerpu ubacite kukuruzni skrob. Zatim dodajte šećer i rendani kačakvalj. Prelijte preko tog 500 ml mleka i dobro promešajte. Kuvajte uz stalno mešanje, dok se ne zgusne, a potom isključite vatru i dodajte kašičicu vanilinog ekstrakta.
Potom u smesu ubacite 30 g putera i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, a zatim ostavite u frižideru 60 minuta. U međuvremenu počnite da pravite koru. U činiju ubacite 200 ml vode, dodajte puter i pola kašičice soli. Mešajte i kuvajte na vatri. Nakon toga isključite toplotu pa dodajte brašno i mešajte brzo, dok više ne bude grudvica. Ponovo zagrejte vatru i kuvajte 1-2 minuta.
Prebacite testo u činiju i ohladite ga. U maloj činiji razbijte 3 jajeta, promešajte ih i dodajte u testo, pa dobro promešajte sve zajedno dok se ne sjedini. Prebacite testo u poslastičarsku vreću i iscedite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Potom, pomoću ručnog blendera izblendirajte smesu za fil. Prebacite je u poslastičarsku vreću sa oštrim vrhom kojim ćete da probušite princes krofne i punite svaku filom. Zatim u drugu vreću dodajte džem od borovnica i napunite krofnice i njime. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladne princes krofne.
Pročitajte kako da napravite mini princes krofne za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
