Sastojci:

Za koru:

  • 200 ml vode
  • 75 g putera
  • 1/2 kašičice soli
  • 115 g brašna
  • 3 velika jajeta

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 30 g putera
  • džem od borovnica
Savet plus:

Po želji možete da stavite neki drugi džem.

Recept za princes krofne punjene belim kremom i džemom:

Kako biste napravili princes krofne, prvo počnite da pravite fil i u šerpu ubacite kukuruzni skrob. Zatim dodajte šećer i rendani kačakvalj. Prelijte preko tog 500 ml mleka i dobro promešajte. Kuvajte uz stalno mešanje, dok se ne zgusne, a potom isključite vatru i dodajte kašičicu vanilinog ekstrakta.

Potom u smesu ubacite 30 g putera i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, a zatim ostavite u frižideru 60 minuta. U međuvremenu počnite da pravite koru. U činiju ubacite 200 ml vode, dodajte puter i pola kašičice soli. Mešajte i kuvajte na vatri. Nakon toga isključite toplotu pa dodajte brašno i mešajte brzo, dok više ne bude grudvica. Ponovo zagrejte vatru i kuvajte 1-2 minuta.

Prebacite testo u činiju i ohladite ga. U maloj činiji razbijte 3 jajeta, promešajte ih i dodajte u testo, pa dobro promešajte sve zajedno dok se ne sjedini. Prebacite testo u poslastičarsku vreću i iscedite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Potom, pomoću ručnog blendera izblendirajte smesu za fil. Prebacite je u poslastičarsku vreću sa oštrim vrhom kojim ćete da probušite princes krofne i punite svaku filom. Zatim u drugu vreću dodajte džem od borovnica i napunite krofnice i njime. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladne princes krofne.

Pročitajte kako da napravite mini princes krofne za slavu

BONUS VIDEO

00:29
Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom Izvor: Instagram/ beckyexcell

StvarUkusa