Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 100 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g brašna
Fil 1 – višnja:
- 300 g višanja (može i zamrznute)
- 50 g šećera
- 100 ml vode
- 2 kašike gustina
- 50 ml vode (za razmućivanje gustina)
Fil 2 – kupina:
- 300 g kupina
- 50 g šećera
- 50 ml vode
- 2 kašike gustina
- 50 ml vode (za gustin)
Krem:
- 250 g krem sira
- 400 ml pavlake
- 50 g šećera u prahu
- Vanilin šećer ili ekstrakt vanile po želji
Priprema:
Sočan biskvit, dva osvežavajuća voćna sloja i lagana krem sir-pavlaka čine ovaj kolač bogatim, a opet laganim desertom za svaku priliku.
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje i mleko, pa lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipajte u pleh obložen papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ohladite pa izbockajte drškom varjače kako bi fil prošao i u biskvit.
U šerpi skuvajte višnje sa šećerom i 100 ml vode. Kad provri, umešajte gustin razmućen u 50 ml vode i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Isto uradite i sa kupinama: kuvajte sa šećerom i vodom, dodajte gustin i kuvajte do željene gustine. Ohladite.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte krem sir i vanilu, pa sjedinite u gladak krem.
Na ohlađen biskvit nanosite naizmenično po kašiku fila od višanja i od kupina, pa sve premažite kremom od sira i pavlake. Ohladite dobro pre sečenja, najbolje nekoliko sati ili preko noći.
Bonus video
