Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 ml biljnog ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g brašna

Fil 1 – višnja:

  • 300 g višanja (može i zamrznute)
  • 50 g šećera
  • 100 ml vode
  • 2 kašike gustina
  • 50 ml vode (za razmućivanje gustina)

Fil 2 – kupina:

  • 300 g kupina
  • 50 g šećera
  • 50 ml vode
  • 2 kašike gustina
  • 50 ml vode (za gustin)

Krem:

  • 250 g krem sira
  • 400 ml pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • Vanilin šećer ili ekstrakt vanile po želji

Priprema:

Sočan biskvit, dva osvežavajuća voćna sloja i lagana krem sir-pavlaka čine ovaj kolač bogatim, a opet laganim desertom za svaku priliku.

Savet:

Ako su voćni filovi retki, kuvajte još minut-dva dok se ne zgusnu – treba da budu mazivi, ali da ne cure.

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje i mleko, pa lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipajte u pleh obložen papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ohladite pa izbockajte drškom varjače kako bi fil prošao i u biskvit.

U šerpi skuvajte višnje sa šećerom i 100 ml vode. Kad provri, umešajte gustin razmućen u 50 ml vode i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Isto uradite i sa kupinama: kuvajte sa šećerom i vodom, dodajte gustin i kuvajte do željene gustine. Ohladite.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte krem sir i vanilu, pa sjedinite u gladak krem.

Na ohlađen biskvit nanosite naizmenično po kašiku fila od višanja i od kupina, pa sve premažite kremom od sira i pavlake. Ohladite dobro pre sečenja, najbolje nekoliko sati ili preko noći.

Bonus video

00:13
Recept za hladne biskvite od kokosa i grčkog jogurta Izvor: Instagram/ricettinaeasy