Sastojci:
- 1 konzerva kokosovog mleka
- 1 mala veza sveže nane (listovi)
- 2 kašike javorovog sirupa (ili meda)
- 200–250 g ananasa (svežeg ili iz konzerve, oceđenog)
- Po želji: sirova zrna kakaa ili čokoladne mrvice za dekoraciju
Priprema:
Kremast, lagan i bez mlečnih proizvoda, ovaj domaći sladoled spaja egzotični ukus ananasa sa svežinom nane, a pravi se bez aparata za sladoled.
Ubacite u blender oceđene komade ananasa, listove nane, kokosovo mleko i javorov sirup. Blendirajte dok ne dobijete potpuno glatku smesu. Sipajte smesu u plastičnu kutiju s poklopcem i stavite u zamrzivač na 2 sata.
Nakon 2 sata, izvadite smesu, kratko odledite i ponovo je izblendajte kako biste razbili kristale. Vratite u kutiju i ponovo zamrznite još 1–2 sata. Po želji, ponovite postupak blendanja još jednom radi kremastije teksture. Na kraju umešajte sirova zrna kakaa ili čokoladne mrvice, pa vratite sladoled u zamrzivač i ostavite preko noći. Sat vremena pre serviranja izvadite iz zamrzivača da omekša.
Poslužite u činiji ili kornetu i uživajte u domaćem sladoledu.
Bonus video
