Starinski patišpanj koji nikada ne izlazi iz mode, baš onako kako su ga nekada pravile naše bake. Uz dodatak ananasa dobiće pravo osveženje, a ne morate da budete posebno vešti u kuhinji da biste ga napravili. Biće mekan i vazdušast kao oblak, a dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 300 g ananasa
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 180 g kisele pavlake
  • 150 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • naribana korica limuna
  • prstohvat soli

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele i postanu penasta. Dodajte kiselu pavlaku i ulje, pa dobro izmiksajte da se sastojci povežu. Brašno pomešajte sa solju, koricom limuna i praškom za pecivo, pa postepeno prosejte u smesu. Zamesite glatko testo koje treba da bude nešto ređe. Na dno okruglog kalupa poređajte ananas isečen na kolutove, pa preko sipajte testo. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu, pa ga pažljivo prevrnite na tanjir. Secite na parčiće željene veličine i služite. Ukoliko volite pospite ga sa malo šećera u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE