KORA OD ORAHA I KREMASTI FIL: Rolat koji ćete napraviti za 20 minuta, a razgrabiće se odmah

Za ovaj rolat vam ne treba puno vremena, a pravi se od oraha. Kolače i torte sa ovim orašastim plodom svi vole.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Rolat od oraha i sa filom od kafe biće apsolutni hit na slavama. Lepo izgleda, a lako se pravi. Umutite i pomešajte sastojke za koru, a onda ispecite 15 minuta. Fil je gotov za 5 minuta, premažete preko kore i urolate. Nikad lakše i prostije. Na kraju ga ukrasite sa onime što je ostalo. Svi znamo da se kolačima svi najviše raduju na slavi, pa onda se iskažite kao prava domaćica. 

Ako više volite slano onda napravite rolat i u slanoj verziji od gotovog testa. 

Sastojci:

Za koru:

  • 170 g mlevenih oraha ili lešnika
  • 5 jaja
  • 150 g šećera  
  • 30 g prezli 
  • 5 g praška za pecivo 

Za fil:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 80 g šećera u prahu 
  • 40 g šlaga u kesici 
  • 30 g kapućina u prahu 
  • 50 g čokolade 

Priprema:

Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte orahe, prezle i prašak za pecivo. Sjedinite špatulom, pa umutite žumanca sa šećerom i dodajte u belanca. Lagano promešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite na 180°C oko 15 minuta. Isecite ivice kako biste dobili lep pravougaonik. Ne bacajte to testo što je višak trebaće vam za ukrašavanje. 

Umutite sve sastojke za fil sem čokolade, pa premažite koru i urolajte. Ostavite malo fila za ukrašavanje. Zatim sa preostalim filom premažite rolat i pospite testom koje ste u blenderu usitnili i pomešali sa rendanom čokoladom.