ČOKOLADNA ŠTRUDLA OD LISNATOG TESTA SA JABUKAMA I ORASIMA : Sočna, krckava, a brzo se pravi

Čokoladna štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima je pravo otkriće koje ćete često praviti.

Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Vaša porodica će obožavati ovu čokoladnu štrudlu sa jabukama i suvim voćem. Toliko se jednostavno priprema, da je možete spremati često. Kombinacija lisnatog testa sa jabukama i čokoladom je nešto najlepše što ćete probati.

Sastojci:

  • 50 grama suvih kajsija
  • 50 grama suvog grožđa 
  • 100 grama seckanih oraha
  • 3 jabuke
  • 400 grama lisnatog testa
  • cimet i šećer
  • žumance za premazivanje
  • 50-60 g čokolade

Priprema:

Suve kajsije i suvo grožđe preijte toplom vodom i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Ocedite i osušite suvo voće. Suvo voće sitno iseckati. Ogulite jabuke i izvadite jezgro pa isecite na kvadrate. Pomešajte sve sa orasima. Lisnato testo malo razvucite, stavite mešavinu od voća i oraha,pospite cimetom i šećerom. Urolajte, premažite žumancetom i pecite 30-40 minuta na 185 ° C. Kada je štrudla gotova čokoladu istopite i prelijte preko štrudle.