NEMOJTE VIŠE DA KUPUJETE, SADA NAPRAVITE SNIKERS KOLAČ: Kora od belanaca i kikirija, a fil od nesvakidašnjeg sastojka

Odlična ideja za proslave, ali snikers kolač možete da jedete i posle nedeljnog ručak, kao i uz kafu.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Ako volite snikers čokoladicu i ovi kolači će vam postati omiljeni. Sa kikirikijem, čokoladom i kondezovanim mlekom napravite poslasticu koju možete da služite i na slavama. Kore se prave od belananca, a na kraju ukrasite kikirikijem. Lako, brzo i jednostavno vaša svečana trpeza biće bogatija ja još jedan ukusan kolač. 

Sastojci:

  • 6 belanaca 
  • 200 g šećera 
  • 40 g brašna 
  • 300 g slanog kikirikija 
  • 200 g putera 
  • 300 g kondezovanog mleka 
  • 150 g čokolade 
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom, a kikiriki (250 g) iseckajte sitno, pa pomešajte sa brašnom. Sjedinite obe smese. Sipajte smesu u kalup dimenzija 25x25 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Puter umutite, pa dodajte kuvano kondezovano mleko. Ponovo umutite, pa sipajte preko kore. Ostavite u frižideru sat vremena. Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa premažite preko. Vratite u frižider na još sat vremena. Iseckajte preostali kikiriki (50 g) i ukrasite kolač.