Čokoladni bademi su odlični praznični kolačići. Poslužite ih sa kuvanim vinom ili rakijom. Priprema je laka, a izgledom će ulepšati svaku svečanu trpezu. Dekorativni, a ukusni kolači koji će postati tradicija pred praznike. Kao što se spremaju gingerbread kolačići tako će i čokladni bademi ulepšavati svaki zimski praznik.
Sastojci:
- 100 g celih badema
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g tamne čokolade ili mlečne čokolade
- 1 kašičica mešavine božićnih začina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 80 g šećera u prahu
Priprema:
Bademe stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko šećer u prahu i rukama promešajte. Pecite na 160°C oko 10 minuta. Istopite čokoladu, pa dodajte vanilu i božićne začine. Promešajte. Sipajte preko badema i dobro sjedinite. Zatim uzmite neku posudu sipajte unutra šećer u prahu, pa bademe sa čokoladom i protresite. Ostavite da stoje 30 minuta pre nego što ih jedete. Možete da ih uvaljate i u kakao.