ČOKOLADNI KEKS PUNJEN NUTELOM: Hrskava spoljašnost i fil koji curi ga čine neodoljivim - peče se 10 minuta

Ukusan čokoladni keks punjen nutelom se lako i brzo pravi.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Čokoladnom keksu niko neće moći da odoli, a pogotovo kada je punjen nutelom. Umutite testo, ohladite, pa napunite i ispecite. Možete da ih čuvate u nekoj posudi, pa kada se pojave iznenadni gosti, vi uvek imate posluženje. 

Sastojci:

  • nutela
  • 230 g putera 
  • 345 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 200 g smeđeg šećera 
  • 100 g šećera 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 175 g čokolade

Priprema:

Sipajte 1-2 kašike nutele na pleh obložen pek papirom i stavite u zamrzivač na sat vremena. Istopite puter u šerpi i kuvajte dok ne dobije braon boju. Mešajte povremeno i pazite da ne izgori. Procedite u posudu. Pomešajte brašno i so. U puter dodajte obe vrste šećera i umutite. Zatim postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Zatim dodajte ekstrakt vanile i još malo umutite. Sipajte brašno i sjedinite lagano špatulom smesu. Na kraju dodajte izmrvljenu ili iseckanu čokoladu i dobro promešajte. Stavite u frižider na pola sata. Kašikom uzimajte smesu, malo je spljoštite, u sredinu stavite smrznutu nutelu i oblikujte loptu. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10-12 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa