Ukusan francuski desert koji se topi u ustima sada lako možete i sami da napravite. Recept za testo koji vam donosimo ne sadrži pšenično brašno već pirinčano, pa je samim tim i zdravije. Ovako pripreljeno testo se neće raspasti, a ekleri će biti podjednako ukusni kao i klasični.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 6 kašika pirinčanog brašna
- 200 g mekog mladog sira
- 4 kašike susama
- 1-2 kašike meda
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Pomešajte pirinčano brašno i jaja, pa dodajte sir i susam. Sve dobro sjedinite. Dodajte med i vanilin šećer pa ponovo promešajte. Stavite smesu u poslastičarski špric, pa na plehu koji je obložen pek papirom istisnite eklere. Pecite na 170 stepeni 25-30 minuta. Kada su gotovi ukrasite topljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa