PUSLICE SA KAFOM: Biće savršeno hrskave i vazdušaste uz nekoliko caka, a tope se pri svakom zalogaju

Napravite puslice sa kafom i uzivajte u savršeno krckavoj poslastici.

Shutteratock

Svi vole puslice, i mlađe i starije generacije, pa je ovaj recept idealan kada poželite da iznenadite svoju porodicu ili goste. Nije potrebno mnogo sastojaka, ali morate uložiti malo pažnje i vremena, kako biste dobili savršene puslice.

Ovaj recept posebno će oduševiti sve ljubitelje kafe, jer je upravo ona glavni sastojak ove vašdušaste poslastice. 

Sneg od belanaca brže će biti gotov, a smesa će postati čvršća ako ga mutite u metalnoj posudi koju ste prethodno stavili u frižider zajedno s viljuškama od miksera.

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • 3 kašike jače kafe u granulama
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Obložite pleh za pečenje pek papirom. Zagrejte rernu na 200 stepeni. So i belanca mutite mikserom dok ne dobijte čvrst šneg. Potrebno je mutiti sve dok smesa ne bude gusta. Potom dodajte šećer, kašiku po kašiku uz neprekidno mućenje na srednjoj brzini. Potrebno je mutiti oko 12 minuta. Dodajte kafu i ekstrakt vanile, i izmešajte ručno. Napunite špric kesu za šlag i dodajte nastavak po želji, pa polako oblikujte jednu po jednu puslicu. Ukoliko nemate špric puslice možete da oblikujete da vaditei kašičicom. Razdvojite ih jer će se u toku pečenja da udvostruče veličinu. Kada ubacite puslice u rernu, smanjite temperaturu na 150 stepeni i uključite program za sušenje. Sat i po vremena ih pecite, ali nemojte otvarati vrata od rerne da ne bi splasle. Nakon tog vremena ugasite rernu i ostavite ih da se ohlade u njoj pre nego što ih izvadite. 

Izvor: Stvar ukusa