Čizkejk od crne čokolade i višanja

Čizkejk od crne čokolade i višanja je poslastica punog ukusa, potpuno dekadentna i osvežavajuća.

Print screen / Instagram / chefejoaciroliveira

Sastojci:

  • 250 g čokoladnog keksa, izmrvljenog
  • 65 g putera, rastopljenog
  • 200 g krem sira
  • 65 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 velika jajeta
  • 130 g jogurta
  • 130 g čokoladnih komadića
  • 130 g višanja, iseckanih

Pogledajte video kako se pravi čizkejk:

Recept za čizkejk od crne čokolade i višanja:

Za čizkejk od crne čokolade i višanja zagrejte rernu na 160°. Podmažite kalup za torte sa dnom koje se odvaja. U srednjoj posudi pomešajte mrvice čokoladnog keksa i rastopljeni puter. Utisnite smesu na dno tepsije, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa strane.
U posudu za mešanje ubacite krem sir i šećer, mutite dok se ne sjedini i ne postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte.

Dodajte jaja, jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte jogurt i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte. Sipajte smesu za čizkejk preko testa koje ste odvojili. Pecite u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne stegne. Ostavite kolač da se hladi u rerni sa lagano otvorenim vratima 1 sat. Zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata. Pre serviranja poređajte višnje na čizkejk. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i raskošni čizkejk tiramisu.

Pročitajte kako da napravite čokoladni čizkejk

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za čizkejk tiramisu  Instagram/giallozafferano

StvarUkusa