Kolačići prepuni čokoladnog fila

Kolačičići prepuni čokoladnog fila se jednostavno prave, a izgledaju poput kolača iz poslastičarnice.
Kolačičići prepuni čokoladnog fila Foto: prt scr / yt / Delicious and Simple

Sastojci:

Za fil:

  • 1 žumance
  • 300 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 25 g kukuruznog skroba
  • 5 g vanilinog šećera
  • 80 g crne čokolade
  • 50 g putera

Za testo:

  • 100 g putera
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 180 g brašna
  • 15 g kakaoa
  • 5 g vanilinog šećera
  • prstohvat soli

Dodatno:

  • sitno seckani pistaći za ukras
Po želji napravite kakao krem


Omekšali puter mutite mikserom na srednjoj, a zatim velikoj brzini oko 4 minuta, dok ne postane lagan i pahuljast. Zatim dodajte krem sir. Nastavite da mutite na srednjoj brzini još 4 minuta, dok smesa ne postane glatka. Dodajte ohlađenu kafu, ekstrakt vanile i slatku pavlaku i mutite oko 30 sekundi. Zatim dodajte kakao prah, ohlađenu otopljenu čokoladu i so.

Ponovo mutite oko 30 sekundi. Na kraju, dodajte šećer u prahu. Pokrenite mikser na maloj brzini kako biste sprečili da šećer leti svuda, zatim povećajte brzinu na „veliku“ i mutite 3 do 4 minuta, dok glazura ne postane ekstra pahuljasta.

Recept za kolačiće prepune čokoladnog fila:

Kako biste napravili ove kolače, prvo u šerpu ubacite jedno žumance. Sipajte 50 g šećera i kukuruzni skrob. Prelijte mlekom i dobro promešajte. Pustite da proključa. Dodajte crnu čokoladu u smesu, izlomite je na komadiće i ubacite. Na kraju dodajte puter i vanilin šećer. Mešajte dok se ne istopi i dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu. Prebacite smesu u činiju i potpuno prekrijte najlonskom folijom, pa ostavite da se ohladi.

Zatim u čistu činiju ubacite 100 g putera i izgnječite ga viljuškom. U drugoj činijici pomešajte šećer i jaje, vanilin šećer i prstohvat soli. Izmešajte ih pa dodajte puteru i zatim sve dobro promešajte. Potom ubacite 180 g brašna, prosejte kakao, i dobro umesite testo od svega. Od dobijenog testa oblikujte kuglice između dlanova pa ih ređajte u kalup za mafine, tako da ih spljoštite i obložite kalup. Stavite u frižider na 20 minuta. Nakon toga izvadite kalup i izbockajte testo u kalupima viljuškom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.

Fil koji ste ostavili da se ohladi sada dobro umutite mikserom. Naseckajte po želji pistaće, pa svaku korpicu rubom umočite u fil, pa u mrvice pistaća. Zatim fil prebacite u poslastičarsku vreću i napunite korpice. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i tradicionalne libanske kolačiće sa filom od urmi.

Pročitajte kako se prave kakao kolačići koji brzinski nestaju sa stola

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Tiramisu kuglice  Izvor: Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa