Sastojci:

  • 160 g višenamenskog brašna
  • 4 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/8 kašičice soli
  • 120 g putera, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 150 g šećera
  • 50 g svetlo smeđeg šećera u prahu
  • 1 veliko jaje, sobne temperature
  • 1 kašičica čistog vanilinog ekstrakta

Za fil:

  • 60 g putera, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 50 g biljne masti, sobne temperature
  • 210 g šećera u prahu
  • 1 kašičica čistog vanilinog ekstrakta
Savet plus:

Krem fil se može napraviti 2-3 dana unapred. Poklopite i stavite u frižider, a zatim ostavite da dostigne sobnu temperaturu pre upotrebe na kolačićima. Kolači mogu da se drže u zamrzivaču do 3 meseca. Odmrznite preko noći u frižideru i, po želji, ostavite da dostignu sobnu temperaturu pre serviranja.

Recept za domaće oreo kolače:

Kako biste napravili ove kolače, prvo umutite brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so u velikoj posudi. Ostavite sa strane. Mikserom umutite puter, šećer i smeđi šećer na srednje jakoj brzini dok se ne sjedine i ne postanu kremasti, oko 3 minuta. Umutite jaje i ekstrakt vanile. Sipajte suve sastojke u vlažne sastojke i mutite na maloj brzini dok se ne formira gusto testo.

Obložite velike plehove za pečenje papirom za pečenje. Razvaljajte testo u male kuglice, od po 2 kašičice. Stavite kuglice testa na obložene plehove za pečenje. Koristeći ravno dno šolje spljoštite kuglice u diskove prečnika oko 4 cm (ne mora biti precizno). Stavite pleh(ove) za pečenje u frižider na samo 10 minuta da biste pomogli da se oblik kolačića učvrsti.

U međuvremenu, zagrejte rernu na 177°C. Razmaknite hladne spljoštene kolače na plehovima tako da budu na razmaku od 8 cm. Pecite 8-10 minuta, ili dok ivice ne izgledaju čvrsto, a vrhovi blago pucaju. Izvadite iz rerne i ostavite da se hlade najmanje 5 minuta na plehovima pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Dok se kolačići hlade, napravite fil. U posudi mikserom umutite puter i mast zajedno velikom brzinom dok se potpuno ne sjedine i ne postanu kremasti, oko 2 minuta. Dodajte šećer u prahu i vanilu. Mutite na maloj brzini 1 minut, a zatim pređite na veliku brzinu i mutite još 1-2 minuta dok ne postane kremasto. Fil je veoma gust.

Namažite fil na donje strane polovine kolačića. Preostale neglazirane kolačiće stavite preko kremastog fila, lagano pritiskajući. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i sitne kolačiće od kokosa i čokolade.

Pročitajte kako se prave rolnice sa ratlukom

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Izvor: Tiramisu kuglice

StvarUkusa