Sastojci:
- 600 g brašna
- 240 g svinjske masti
- 120 ml ulja
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 240 ml jogurta
- 400 g ratluka sa aromom ruže
Recept za rolnice sa ratlukom:
Kako biste napravili ove rolnice, prvo prosejte brašno, zatim dodajte ulje, otopljenu svinjsku mast (istopiti na šporetu i ohladite na sobnoj temperaturi), dodajte jogurt i vanilin ekstrakt.
Napravite meko testo i podelite ga na 4 jednaka dela. Pospite malo brašna po radnoj površini i mesite testo. Svaki deo testa razvaljajte i isecite na kvadrate.
Svaki komad ratluka presecite na dva dela i stavite na svaki kvadrat testa, pa rukama urolajte u rolnice. Stavite na papir za pečenje i pripremljeni pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C, 15 minuta dok testo ne postane svetloružičasto.
Prosejte šećer u prahu i pomešajte sa vanilinim šećerom u maloj činiji. Vruće rolnice izvadite iz rerne i odmah, dok su jako zagrejane stavite u činiju sa šećeromu prahu, uvaljajte ih, tako da se šećer zalepi za kolače.
Složite ih za serviranje i po vrhu pospite preostali šećer u prahu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posne rolnice sa cimetom, kremaste i sočne.
Pročitajte kako se prave čuvene praznične rolnice sa cimetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade