Sastojci:
- 360 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 120 g putera, omekšanog
- 240 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 120 ml mleka
- 240 g svežih malina
- narendana korica od 1 limuna
Za krem od limuna:
- 120 g putera, omekšanog
- 120 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica rendane limunove kore
- sveže maline za ukras
- Korica limuna za ukras
Recept za mafine sa kremom od limuna i malinama:
Kako biste napravili ove mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. U posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so pa ostavite na stranu. U drugoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Dodajte jaja jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte vanilin ekstrakt.
Postepeno dodajte mešavinu brašna u mešavinu putera, naizmenično sa mlekom, počevši i završavajući mešavinom brašna. Umešajte maline i limunovukoricu. Podelite testo ravnomerno u kalupu. Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.
Za glazuru umutite puter. Postepeno dodajte šećer u prahu, limunov sok i limunovu koricu i mutite dok ne postane glatko. Ohlađene mafine prelijte glazurom od limunovog krema. Ukrasite svežim malinama i limunovom koricom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mafine sa čokoladnim komadićima.
Pročitajte kako se prave mafini sa crnom čokoladom i kupinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem