1. Zagrejte rernu na 180°C. Papirom za pečenje obložite kalup prečnika oko 24 cm.
2. Rastopite 3 kašike putera sa žutim šećerom u tiganju na srednjoj vatri, pa kuvajte oko 3 minuta od trenutka ključanja. Dodajte ananas, pa kuvajte oko 3 minuta. Sklonite s vatre, pa dodajte rum i cele višnje. Sipajte u kalup, pa poravnajte površinu pazeći da vam trešnje budu u središnjem delu kalupa.
3. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, solju i đumbirom. Puter mikserom umutite sa belim šećerom da dobijete penastu masu, pa dodajte jaja, jedno po jedno, muteći dobro nakon svakog dodavanja jajeta. Dodajte vanilu, smanjite brzinu miksera, pa dodajte trećinu smese od brašna, a zatim pola količine mleka. Ponovite ovaj postupak, završavajući brašnom. U pripremljenu smesu umešajte seckane višnje, pa sipajte preko sloja od voća u kalupu.
4. Pecite oko 30 minuta, pokrijte folijom i nastavite s pečenjem još 15 minuta. Izvadite kalup iz rerne, ostavite kolač da odstoji 10 minuta u kalupu, pa ga izvrnite na tacnu za posluženje. Uklonite papir za pečenje, pa pospite šećerom u prahu kad se kolač malo prohladi. Poslužite ga na sobnoj temperaturi ili toplog.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hranazadusu.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus