1. U vanglu sipati svu mlaku vodu i razmutiti kvasac sa kašikom šećera i par kašika brašna.
2. Ostaviti da kvasac nadođe, zatim dodati ulje i so.
3. Brašno dodavati postepeno, toliko koliko treba da se zamesi glatko testo, otprilike ide oko kilogram brašna.
4. Ostaviti testo da nadođe 15 minuta, pa rastanjiti oklagijom, poprskati rastanjeno testo mlakom vodom, pa presavijati kao pismo. To ponoviti još dva puta. Znaći ukupno tri puta presavijati, a između svakog prskanja testo treba da odmara po 15 minuta.
5. Razvaljati testo i vaditi modlom krofne. Ostaviti ih da se testo malo odmori i poraste.
6. Pržiti u ulju tako što se spušta onom stranom koja je bila gore, pa ih stavljati na upijajući papir.
Krofne su lagane, šuplje i nisu masne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus