Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brza, ukusna, kremasta: Puding poslastica za sve prilike

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Iako na prvi pogled deluje komplikovano, ova torta se brzo priprema.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo mutiti belanca uz dodavanje šećera da se dobije čvrsta pena. Zatim dodati žumanca i dok mutite ulijte mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, i sve sjediniti žicom ili varjačom. 


Sastojci:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike kakao praha

2 kašike ulja

2 kašike mleka

1 prašak za pecivo

Fil:

700 ml mleka

2 pudinga sa ukusom vanile ( ili drugi po želji )

150 g  omekšalog margarina

4 kašike kristal šećera

100 g šećera u prahu

3 kašike umućenog šlaga (umutite 2 kesice, a ostatkom ukrasite)

2. Obložiti pleh papirom za pečenje, istresti celu masu i staviti da se peče, a rernu smanjiti na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta, testirati čačkalicom ukoliko niste sigurni. Dok se kora peče skuvati puding.

3. Pomešati puding i kristal šećer pa uliti 100 ml hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri, zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa direktno na puding staviti kesu ili foliju, poravnati rukom i ostaviti da se potpuno ohladi.

4. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodati ohlađen puding i sve umutiti zajedno. Pečen i ohlađen biskvit preseći vodoravno na 2 jednaka dela, da se dobiju dve tanke korice.

5. Po potrebi može se skuvati preliv od 100 ml vode i 100 g šećera sa kojim ćete poprskati obe kore, ukoliko vam se učini da su suve, a isto to možete uraditi i sa mlekom.

6. Umutiti i šlag koji ćete staviti odozgo, pa dodati kremu 3 pune kašike i opet umutiti. Kratko mutite da se fil ne bi razredio.

7. Naneti na prvu koru pola fila, poklopiti ( i poprskati koru po potrebi ) drugom korom i naneti istatak fila. Na kraju staviti šlag, i posuti nečim po željim - kokosom, čokoladnim mrvicama... Ostaviti kolač da malo odstoji, da korice omekšaju i ukusi se sjedine, pa poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacirecepti.net

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti