1. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo mutiti belanca uz dodavanje šećera da se dobije čvrsta pena. Zatim dodati žumanca i dok mutite ulijte mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, i sve sjediniti žicom ili varjačom.
2. Obložiti pleh papirom za pečenje, istresti celu masu i staviti da se peče, a rernu smanjiti na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta, testirati čačkalicom ukoliko niste sigurni. Dok se kora peče skuvati puding.
3. Pomešati puding i kristal šećer pa uliti 100 ml hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri, zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa direktno na puding staviti kesu ili foliju, poravnati rukom i ostaviti da se potpuno ohladi.
4. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodati ohlađen puding i sve umutiti zajedno. Pečen i ohlađen biskvit preseći vodoravno na 2 jednaka dela, da se dobiju dve tanke korice.
5. Po potrebi može se skuvati preliv od 100 ml vode i 100 g šećera sa kojim ćete poprskati obe kore, ukoliko vam se učini da su suve, a isto to možete uraditi i sa mlekom.
6. Umutiti i šlag koji ćete staviti odozgo, pa dodati kremu 3 pune kašike i opet umutiti. Kratko mutite da se fil ne bi razredio.
7. Naneti na prvu koru pola fila, poklopiti ( i poprskati koru po potrebi ) drugom korom i naneti istatak fila. Na kraju staviti šlag, i posuti nečim po željim - kokosom, čokoladnim mrvicama... Ostaviti kolač da malo odstoji, da korice omekšaju i ukusi se sjedine, pa poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domacirecepti.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus