Bilo da su one jednostavne od malo sastojaka i koje se ne peku, ili raskošne i pune fila, torte su uvek bile omiljene. Ljudi se dele na ljubitelje skroz čokoladnih, ili voćnih, a može i kombinacija. Ovo je recept za neobičnu tortu tortu koja se pravi od lisnatog testa i filuje čokoladom i voćem. Dobitna kombinacija koja će oduševiti svakoga, a odlično je posluženje za svečani sto. Iznenadite goste ili ukućane divnom poslasticom za koju će se tražiti parče više. 

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • 150 g šećera
  • 700 ml mleka
  • 30 g brašna
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 20 g kakaoa
  • Još: 
  • 250 g smrznutih malina
  • 80 g šećera
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 400 g lisnatog testa (2 komada)

Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i promešajte. Zatim dodajte skrob, promešajte, a onda i kakao. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugu šerpu sipajte odmrznute maline sa sve sokom, zatim dodajte šećer i skrob i dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje. Na pleh stavite pek papir i preko stavite razvučeno lisnato testo. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Presecite oba testa na pola, pa uzmite jedan deo i sipajte pola čokoladne smese. Zatim preklopite drugim lisnatim testo, pa premažite preostalom čokoladnom smesom. Stavite treće lisnato testo i premažite filom od malina. Na kraju stavite četvrto lisnato testo i ohladite u frižideru sat vremena. Ukrasite kakaom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE