Bilo da su one jednostavne od malo sastojaka i koje se ne peku, ili raskošne i pune fila, torte su uvek bile omiljene. Ljudi se dele na ljubitelje skroz čokoladnih, ili voćnih, a može i kombinacija. Ovo je recept za neobičnu tortu tortu koja se pravi od lisnatog testa i filuje čokoladom i voćem. Dobitna kombinacija koja će oduševiti svakoga, a odlično je posluženje za svečani sto. Iznenadite goste ili ukućane divnom poslasticom za koju će se tražiti parče više.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 700 ml mleka
- 30 g brašna
- 30 g kukuruznog skroba
- 20 g kakaoa
- Još:
- 250 g smrznutih malina
- 80 g šećera
- 30 g kukuruznog škroba
- 400 g lisnatog testa (2 komada)
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i promešajte. Zatim dodajte skrob, promešajte, a onda i kakao. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugu šerpu sipajte odmrznute maline sa sve sokom, zatim dodajte šećer i skrob i dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz mešanje. Na pleh stavite pek papir i preko stavite razvučeno lisnato testo. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Presecite oba testa na pola, pa uzmite jedan deo i sipajte pola čokoladne smese. Zatim preklopite drugim lisnatim testo, pa premažite preostalom čokoladnom smesom. Stavite treće lisnato testo i premažite filom od malina. Na kraju stavite četvrto lisnato testo i ohladite u frižideru sat vremena. Ukrasite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem