Smesa za ove palačinke se razlikuje od klasične, ali sa ovim receptom dobijete neverovatno ukusne palačinke. Još kada ih napunite sa sirom i suvim grožđem, pa zapečete u rerni, nema boljeg ukusa. Ako više volite slane palačinke onda nadev napravite po svojoj želji. Možete da stavite šunku, sir, slaninu...
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašika šećera
- 300 g brašna
- 1 l mleka
- 1 kašika ulja
Za nadev:
- 1 jaje
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašike suvog grožđa
- 500 g sira
- 2 kašike šećera
- 100 ml pavlake za kuvanje
- puter
- med
- nana
Priprema:
U jaja dodajte šećer, so i kurkumu, pa umutite. Dodajte prosejano brašno i nastavite da mutite. Postepeno dodajte mleko i sve sjedinite mikserom. Na kraju dodajte ulje. Tiganj premažite puterom, pa ispecite palačinke. Suvo grožđe prelijte ključalom vodom i ostavite nekih 5-10 minuta.
U sir dodajte jaje, vanilin šećer, šećer, prstohvat soli i sjedinite. Procedite suvo grožđe i dodajte u sir. Promešajte. Filujte palačinke i urolajte, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali puter i u koju ste stavili komadiće putera. Prelijte pavlakom za kuvanje i pecite 25 minuta na 180°C. Poređajte listove nane i prelijte sa malo meda.