UNIVERZALNI RECEPT ZA KORU OD BELANACA: Tajne starih domaćica da vam torta uvek uspe

Uz ovaj jednostavan recept svaka vaša torta će ispasti savršeno.

Shutterstock

Još uvek ne znate da pravite kolače i torte savršeno? Ne brinite, uz ovaj recept postaćete stručnjak u pravljenju deserta. Samo pratite upustva i napravite savršenu podlogu za vašu tortu koju ćete kasnije filovati po želji. Recept je univerzalan i odgovara podlozi za bilo koju tortu.

Sastojci:

  • 5 belanca 
  • 220 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • kora limuna
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g brašna
  • prstohvat soli

Priprema:

Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Dodajte potom šećer uz neprestano mućenje. Dodajte ulje, mleko, koricu limuna i na kraju - brašno sa praškom za pecivo, koje smo prethodno prosejali. Smesa za koru za tortu se sipa u posudu za pečenje prečnika 22 cm, pokrivena papirom za pečenje. Kora se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon što se ispeče, ohladi se i raseče se horizontalno na tri kore.