Omiljena poslastica mnogih je domaća štrudla sa džemom. Pravi se od osnovnih sastojaka, koje sigurno imate u kuhinji, tako što se ispečeni patišpanj premaže džemom po izboru i urola. Omiljeni kolač koji nas vraća u detinjstvo, napravite ga i vi.
Sastojci:
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 60 ml ulja
- 60 ml mleka
- 8 g vanilin šećera
- 8 g praška za pecivo
- 140 g brašna
- pekmez
- kokosovo brašno
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.Zatim postepeno dodavati ulje i mleko, sve vreme sa uključenim mikserom. Dodajte potom brašno sa praškom za pecivo pa umešajte špatulom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Poravnajte. Pecite na 180 stepeni 10 min. Kada je kora gotova pospite je šećerom u prahu, stavite papir za pečenje preko pa je okrenite naopako. Uvijte u rolnu pa u krpu i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, razvijte, premažite džemom, pa zarolajte. Na vrhu namažite džem u tankom sloju pa pospite kokosovo brašno.