ŠIŠARKA KEKS KOJI SE PEČE SAMO 15 MINUTA: Nikad lakše napravite domaće kolačiće - ne morate da čekate da testo nadođe

Napunite teglu ili limenu kutiju prelepim domaćim keksom u obliku šišarke.

Printscreen/YT/ Zuhause kochen

Keks je odlično posluženje kada vam dođu gosti ili uz šolju čaja ili kafe posle ukusnog ručka. Izgledaju kao šišarka, a tako se lako prave. Ne morate da čekate ni da testo nadođe. Ako volite da provodite vreme u kuhinji i pravite jela zanimljivog oblika, koja su jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa onda probajte i kremastu salatu u obliku šišarke. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 80 g šećera
  • 100 g rastopljenog putera
  • 350 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica soli
  • malo šećera u prahu

Priprema:

Jaja posolite, pa dodajte vanilin šećer i šećer i umutite. Dodajte puter, promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, pa oblikujte valjak. Isecite na 12-13 delova od otprilike 50 g. Oblikujte loptice. Od svake loptice oblikuje dužu tanju glistu, pa razvucite oklagijom. Preklopite, dobićete kao pravougaonik, iseckajte po celoj dužini, ali do pola širine (VIDI SLIKU). Urolajte. 

Printscreen/YT/ Zuhause kochen 

 Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Pospite šećerom u prahu.