HLEB SA TIKVICAMA, ORASIMA I CIMETOM: Neobična kombinacija sastojaka čini ovo testo još primamljivijim

Aromatičan hleb kom nećete odoleti.

Printscreen/Youtube/Rebecca Hubbell

Sladak hleb i to sa tikvicama! Ukoliko vam ovo ne zvuči primamljivo odmah da vam kažemo da se tikvice odlično slažu i sa slatkišima jer su neutralne. A u kombinaciji sa cimetom, orasima i šećerom biće neodoljive.

Sastojci:

  • 1,5 šolja brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 1,5 kašičica mlevenog cimeta
  • 2 manja jajeta
  • pola šolje ulja
  • 1 šolja šećera
  • pola kašike ekstrakta vanile
  • 1 šolja rendanih tikvica
  • 1 šolja seckanih oraha
  • 1/4 šolje smeđeg šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite duguljastu tepsiju za hleb. Mikserom umutite jaja, ulje, šećer i vanilu dok se ne sjedine. U drugoj posudi pomešajte brašno, so, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima u 2 odvojena dodavanja, mešajući svaki od njih. Zatim mutite još 1 minut da se sve dobro sjedini. Smeša će izgledati suva i gusta. Dodajte rendane tikvice i 1 šolju oraha i mešajte 1 minut. Testo sipajte u tepsiju i na veknu dodajte seckane orahe i smeđi šećer. Pecite 50 do 60 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite hleb da se ohladi u tepsiji 20 minuta, izvadite ga iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.

Izvor: Stvar ukusa