SLATKE MEKIKE UVALJANE U ŠEĆER: Testo će imati jaču aromu ako mu dodate sok i koricu pomorandže

Ako volite slane, slatke mekike će vas takođe oduševiti.

Printscreen/YT/Cookistwow

Umesto slanih napravite slatke mekike, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta jaje zamenite nekim od ova tri predloga i eto ukusne poslastice. Testo se lako mesi, uspeva i domaćicama koje su tek počele da spremaju. Pomorandžina kora i sok daju poseban šmek, a najmlađi će se najviše obradovati. 

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 300 ml tople vode
  • 1 jaje
  • 30 ml ulja
  • 1 kašika korice pomorandže
  • 1 pomorandža, isceđena
  • 7 g suvog kvasca

Priprema:

U činiji pomešajte toplu vodu, suvi kvasac, ulje, jaje, sok od pomorandže i koricu. Dobro umutite dok ne postane glatko. Dodajte brašno i sjedinite špatulom. Zatim umesite elastično testo. Pokrijte i ostavite da odstoji sat vremena. Podelite na osam delova. Oblikujte loptu i razvucite u krug. Pokrijte i ostavite oko pola sata. Pržite na vrelom ulju 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumene.
Premažite šećerom i poslužite.

This browser does not support the video element.

Slatke mekike uvaljane u šećer  Instagram/Cookist wow

Izvor: Stvar ukusa