OMILJENI SLATKIŠ IZ DETINJSTVA - MAČIJI JEZIK: Krcka u ustima, sastojci su jeftini, a super je kada se umoči u čokoladu

Evo kako se pravi čuveni keks iz detinjstva - mačiji jezik.

Printscreen/YT/ One day One recipe

Da li ste nekada probali keks Mačiji jezik? Nekima su bake i mame pravile domaći, a one koje nisu bile baš iskusne u kuhinji, kupovale su. Krckavi keks obložen čokoladom nešto je najlepše što možete da probate. Naučite i vi kako da ih napravite lako i brzo, u nastavku teksta imate i recept. 

Preporučujemo i da umočite u čokoladu za bolji ukus. 

Sastojci:

  • 125 g putera, sobne temperature 
  • 120 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 belanca
  • 150 g brašna

Priprema:

Pomešajte puter i šećer i lepo sjedinite. Dodajte vanili i postepeno sipajte belanca. Posle svakog dodavanja lepo umutite. Sipajte prosejano brašno i sve sjedinite. Sipajte testo u špric za kolače, a zatim istisnite u obliku štapića, na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 10-12 minuta. Ostavite da se ohladi. 

Izvor: Stvar ukusa