Da li ste nekada probali keks Mačiji jezik? Nekima su bake i mame pravile domaći, a one koje nisu bile baš iskusne u kuhinji, kupovale su. Krckavi keks obložen čokoladom nešto je najlepše što možete da probate. Naučite i vi kako da ih napravite lako i brzo, u nastavku teksta imate i recept.
Preporučujemo i da umočite u čokoladu za bolji ukus.
Sastojci:
- 125 g putera, sobne temperature
- 120 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 belanca
- 150 g brašna
Priprema:
Pomešajte puter i šećer i lepo sjedinite. Dodajte vanili i postepeno sipajte belanca. Posle svakog dodavanja lepo umutite. Sipajte prosejano brašno i sve sjedinite. Sipajte testo u špric za kolače, a zatim istisnite u obliku štapića, na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 10-12 minuta. Ostavite da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa