Banana hleb je odličan način da iskoristite prezrele banane. Pravi se brzo i jednostavno, a svi ukućani ga vole. Ako volite banane možda ćete želeti da napravite i čokoladni banana hleb. Evo i kako se pravi banana hleb gotov za sat vremena.
Sastojci:
- 140 g putera, omekšanog, plus dodatak za pleh
- 140 g šećera
- 2 velika jajeta, umućena
- 140 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 veoma zrele banane, zgnječene
- 50 g šećera u prahu
- šaka sušenog čipsa od banane, za dekoraciju
Recept za banana hleb gotov za sat vremena
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Umutite 140 g omekšanog putera i 140 g šećera dok ne postane mekano, pa polako dodajte 2 umućena veća jajeta sa malo brašna.
Dodajte preostalo brašno, 1 kašičicu praška za pecivo i 2 pasirane banane. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 50 minuta. Proveravajte veknu u intervalima od 5 minuta od oko 30-40 minuta u rerni tako što ćete je testirati čačkalicom, jer vreme pečenja može da varira u zavisnosti od oblika vašeg kalupa za hleb.
Pomešajte 50 g šećera u prahu sa 2-3 kašičice vode da napravite glazuru. Prelijte glazurom površinu banana hleba i ukrasite sa šakom čipsa od banane. Uživajte.
Pročitajte kako se pravi hleb sa breskvama i filom od sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.