Banana hleb je u poslednjih godina postao veoma popularan slatkiš. Pored lake pripreme, izuzetno je zdrav, a u ovaj recept se dodaju i borovnice što ga čini još posebnijim. Nema dodatog šećera, a idealan je kao posluženje ili sladak obrok uz šolju čaja ili mleka.
Sjajan način da iskoristite prezrele banane, a kada ga budete pekli zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
- 2 banane
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1/3 šolje meda
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 šolja borovnica
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, mleko i celo jaje. Banane izgnječite, pa ih dodajte u smesu zajedno sa uljem i medom. Zamesite glatko testo, pa u njega dodajte borovnice i sve lagano izmešajte da se bobice ravnomerno rasporede. Rernu zagrejte na 180 stepeni, testo preručite u malo pobrašnavljen četvrtast pleh i pecite oko 40 minuta. Kada se prohladi secite ga na kriške i služite, a po želji ga možete ukrasiti kuglom sladoleda ili šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem