Banana hleb je u poslednjih godina postao veoma popularan slatkiš. Pored lake pripreme, izuzetno je zdrav, a u ovaj recept se dodaju i borovnice što ga čini još posebnijim. Nema dodatog šećera, a idealan je kao posluženje ili sladak obrok uz šolju čaja ili mleka. 

Sjajan način da iskoristite prezrele banane, a kada ga budete pekli zamirisaće cela kuća. 

Sastojci:

  • 2 banane
  • 1 jaje
  • 1 šolja mleka
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1/3 šolje meda
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 šolja borovnica

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, mleko i celo jaje. Banane izgnječite, pa ih dodajte u smesu zajedno sa uljem i medom. Zamesite glatko testo, pa u njega dodajte borovnice i sve lagano izmešajte da se bobice ravnomerno rasporede. Rernu zagrejte na 180 stepeni, testo preručite u malo pobrašnavljen četvrtast pleh i pecite oko 40 minuta. Kada se prohladi secite ga na kriške i služite, a po želji ga možete ukrasiti kuglom sladoleda ili šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa