Uštipci sa grizom koji su spremni za manje od pola sata

Uštipke možete da služite za doručak ili večeru, a ovako pripremljeni su najukusniji.

Printscreen/YT/ PRATİK YEMEKLER

Nema ništa jednostavnije za pripremu od uštipaka. Sastojci za testo se umute, a onda ih vadite kašikom i spuštate u vrelo ulje. Prže se svega 10 minuta. Ako volite da jedete uštipke, onda vam predlažemo da napravite ove bez brašna. Umesto njega koristite griz koji će učiniti uštipke ukusnijim. 

Sastojci: 

  • 2 jajeta 
  • 250 ml jogurta 
  • 2  kašike šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 250 g griza 

Recept za uštipke bez brašna koji su spremni za manje od pola sata:

U posudi umutite jaja, pa sipajte jogurt i sjedinite. Dodajte šećer, so, prašak za pecivo i griz. Sve dobro sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji 5 minuta. Sipajte dobijeno testo u kesu za zamrzivač, isecite vrh, pa sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Sipajte tako da napravite krugove. Pržite sa obe strane, pa servirajte. 

Pročitajte i ovo: Starinski uštipci sa jogurtom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara  Kurir televizija

StvarUkusa/S.B.