Pita od jabuka sa grizom i kefirom

Pita od jabuka sa grizom i kefirom je vazdušasta, savršeno spojenih ukusa i možete da je pravite svaki dan.
Pita od jabuka sa grizom i kefirom Foto: prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 200 g griza
  • 170 g šećera
  • 200 g kefira
  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 jabuke
  • puter, za podmazivanje tiganja

Za posipanje:

  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika cimeta
Napravite varijaciju:

Umesto jabuka možete da koristite bilo koje drugo voće, naročito zamrznuto bobičasto voće. Umesto praška za pecivo pomešajte sodu bikarbonu sa malo sirćeta.

Recept za pitu od jabuka sa grizom i kefirom:

Kako biste napravili pitu, u posudu sipajte griz, šećer i kefir, pa razbijte jaja. Sve mešajte dok ne postane glatko. Ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta. Za to vreme griz će nabubriti. Dve jabuke isecite na četvrtine i isecite jezgro sa semenkama. Po želji možete jabuke da oljuštite. Isecite ih na komadiće.

U testo sipajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte žicom. Podmažite kalup za pečenje puterom. Prečnik kalupa je 23 cm. U pripremljeni kalup stavite otprilike polovinu testa. Ravnomerno ga rasporedite po dnu. Na testo stavite isečene jabuke. Na vrh sipajte preostalu polovinu testa. Ravnomerno ga rasporedite po jabukama.

Sipajte šećer i cimet u činiju. Sve pomešajte. Pripremljenu smesu obilno pospite po vrhu pite. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 40-45 minuta. Kada je pečena ostavite je da se ohladi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i savršenu pitu sa višnjama iz tiganja.

Pročitajte kako se pravi pita sa jabukama kao iz Meka

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem Izvor: Instagram / yourcustomketo_weightloss

StvarUkusa