Sastojci:
- 240 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 320 g šećera, podeljena upotreba
- 2 velika jajeta, lagano umućena
- 8 kašika putera, otopljenog
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- sok od 1/2 limuna
- 3 do 4 kisele jabuke
- 1 kašika meda
Recept za pitu sa jabukama i medom:
Za ovu pitu zagrejte rernu na 190 stepeni C. Obložite tepsiju papirom za pečenje i premažite uljem. Umutite brašno, prašak za pecivo, 240 g šećera i so. Umešajte jaja, puter i vanilin ekstrakt. Ravnomerno rasporedite testo u pripremljenu tepsiju.
Iscedite limunov sok. Oljuštite jabuke, isecite ih i nasecite na tanke kriške u činiju. Dodajte cimet i šećer i mešajte da temeljno prekrijete svaku krišku jabuke. Poređajte kriške jabuke na testo u redovima koji se preklapaju, lagano ih pritiskajući u testo.
Pecite 30-35 minuta, dok čačkalica ne bude čista. Ohladite u tepsiji na rešetki 10 do 15 minuta. Premažite površinu pite medom. Isecite na kvadrate i servirajte sa šlagom ili sladoledom, po želji. Možda ćete želeti da napravite i pitu od prhkog testa sa čoko filom i jabukama.
Pročitajte i kako se pravi pita od dunja po receptu Marte Stjuart
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva