Sastojci:

  • 300 ml kefira
  • 1 jaje
  • 30 ml ulja
  • 25 g putera
  • 1,5 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 400-500 g brašna
Jednostavan trik za još ukusnije testo!

Kako bi testo bilo još ukusnije samo treba da istopite puter u tiganju, oko 7-8 minuta i sve vreme mešajte. Nakon toga ga prespite u neku posudu i ostavite da se ohladi, pa ga umešajte u testo i umesite.

Recept za univerzalno testo:

Za ovo testo ubacite kefir u vanglu. Dodajte jaje, šećer i so. Dobro promešajte žicom. Zatim dodajte ulje i opet promešajte. U drugu činiju sipajte brašno i dodajte puter. Iznječite sve zajedno rukama pa ubacite smesu sa kefirom.

Izmešajte kašikom, a zatim dodajte sodu bikarbonu. Dobro umesite rukama, a zatim prekrijte folijom i ostavite da se digne. Koristite za pecivo po želji. Možda ćete želeti da napravite i najbolje brzinsko testo za picu.

Pročitajte trikove da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste

BONUS VIDEO

Kako se pravi prhko testo Izvor: Kako se pravi prhko testo

StvarUkusa