Sastojci:

  • 500 g svežeg neslanog sira
  • 150 g kukuruznog brašna (sirak)
  • 100 g belog brašna
  • 4 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g rastopljenog putera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu za dekoraciju

Recept za slatku kukuruznu pitu:

Za slatku kukuruznu pitu prvo pripremite pleh veličine otprilike 20×30 cm i obložite ga papirom za pečenje ili premažite puterom. Zatim uključite rernu na 180 stepeni C.

Da biste pripremili testo, u većoj činiji pomešajte sveži sir sa šećerom, jajima i prstohvatom soli. Dobro ih promešajte dok ne dobijete kremastu kompoziciju. Dodajte otopljen i ohlađen puter i ekstrakt vanile. Zatim postepeno dodajte mleko.

U drugoj posudi pomešajte kukuruzno brašno sa pšeničnim brašnom i praškom za pecivo. Postepeno ubacite ovu mešavinu u mešavinu sira i jaja, neprestano mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Raširite testo u pleh i poravnajte ga lopaticom.

Stavite pleh u rernu i pecite 35-45 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pa isecite i pospite šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i slatku pitu sa breskvama.

Pročitajte i kako da napravite pitu sa višnjama i makom

BONUS VIDEO

Instagram/cooking__diaries_  Pita sa višnjama

StvarUkusa