Sastojci:
- 500 g svežeg neslanog sira
- 150 g kukuruznog brašna (sirak)
- 100 g belog brašna
- 4 jajeta
- 300 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g rastopljenog putera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat soli
- šećer u prahu za dekoraciju
Recept za slatku kukuruznu pitu:
Za slatku kukuruznu pitu prvo pripremite pleh veličine otprilike 20×30 cm i obložite ga papirom za pečenje ili premažite puterom. Zatim uključite rernu na 180 stepeni C.
Da biste pripremili testo, u većoj činiji pomešajte sveži sir sa šećerom, jajima i prstohvatom soli. Dobro ih promešajte dok ne dobijete kremastu kompoziciju. Dodajte otopljen i ohlađen puter i ekstrakt vanile. Zatim postepeno dodajte mleko.
U drugoj posudi pomešajte kukuruzno brašno sa pšeničnim brašnom i praškom za pecivo. Postepeno ubacite ovu mešavinu u mešavinu sira i jaja, neprestano mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Raširite testo u pleh i poravnajte ga lopaticom.
Stavite pleh u rernu i pecite 35-45 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pa isecite i pospite šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i slatku pitu sa breskvama.
Pročitajte i kako da napravite pitu sa višnjama i makom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu